Ryttaren

Hästar är av naturen mycket känsliga dvs att de svarar/läser mycket små intryck eller vad vi kallar hjälper. Alldeles för ofta ser vi alltför stora, burdusa hjälper givna i fel läge vilket är mycket frustrerande för hästen som till slut gör att den ”stänger av” för att klara alla signaler i tid och otid.

Detta beror på att vi själva inte tagit hand om våra egna kroppar på ett sätt som gynnar balans, styrka och nervkopplingar. Många sitter, hopsjunken, framför en dator hela dagarna vilket i praktiken är  ”dålig hållningsträning” i 8 timmar om dagen. Resultatet blir ländryggsproblem, framåtroterade axlar, gamnacke, svårt att andas korrekt så syret kommer ut i hela kroppen och absolut ingen stimulering för nervkopplingar över huvud taget. Sedan åker vi ut till stallet och tar hand om hästen och tränar den. Vi själva, våra egna kroppar, står ju inte högst i tidsprion 😉

Men för att vi ska kunna träna hästen på ett så gynnsamt sätt som möjligt är det väldigt viktigt att vi börjar ta hand om oss själva och det hjälper vi dig med här. Efter en genomgång vad som är dina största svagheter/luckor så får du enkla och få stretch- och styrkeövningar som kan göras hemma och/eller i stallet. Du kommer märka skillnad efter bara några veckor OM du gör dessa övningar som rekommenderat.

img_0402-1img_0392a

Hästen

Som nämnts ovan så är hästen av naturen känslig. Den är oxå konstruerad för att förbruka så lite energi som möjligt med långa senor och lite muskler i större delen av sina ben vilket. Den är inte heller ”gjord” för att ridas på därför är det vårt ansvar som ryttare att utbilda hästen för att klara den uppgiften.

Hästen består av många lager av muskler som styrs av tusentals nervkopplingar och bara här hör man ju att det är omöjligt att kunna och hinna styra alla dom med våra hjälper. Därför är det bästa vi kan göra att störa så lite som möjligt genom att sitta i en position där vi är stadiga och starka och inte far bort och fram eller hit och dit.

Vi hjälper dig att hjälpa din häst att bli stark och balanserad så den kan utföra sina uppgifter på ett korrekt sätt som bygger upp istället för sliter ner.

dsc03425img_9277img_0805